Fredrik L O Daniel N

Nya förbundskaptener 2023

Daniel Norling tar klivet upp som förbundskapten för tjejernas distriktslag. På killsidan blir Fredrik Lundberg förbundskapten.

2023 avgörs TV-puckens slutspel på hemmaplan i Gävle och Sandviken. Daniel Norling tar över rollen som förbundskapten för tjejerna efter att Adam Lenkey valt att kliva åt sidan. Vi tackar Adam Lenkey för hans insatser under 2022. Daniel Norling var med som assisterande tränare 2022 och är ett välbekant ansikte bland tjejerna.

– Det känns otroligt roligt att fortsätta den resa vi påbörjade i höstas en säsong till. Vi har haft en väldigt fin grupp som till stora delar är kvar, så det känns spännande att se hur långt vi kan gå i nästa års TV-puck, säger Daniel Norling om nya rollen.

Vad ser du mest framemot i rollen som förbundskapten?
– Såklart är det ärofyllt att få inneha den rollen, speciellt med den kompetenta ledarstab och drivna grupp spelare vi har. Vi påbörjade något speciellt i år och det känns fantastiskt att vara med på tåget även nästa säsong.

Just nu har tjejerna julledigt men direkt efter nyår kommer ledarna återsamlas och lägga upp planeringen för året som kommer.

– Gällande truppen så försöker vi ledare se så mycket hockey det bara går för att ha en känsla för hur tjejerna utvecklas och trivs i sina respektive föreningar och lag. Självklart längtar vi efter att återsamlas här mot vårkanten och starta upp resan mot slutspel på hemmaplan nästa säsong, säger Daniel.

På killsidan ersätter Fredrik Lundberg Marcus Hollerup som förbundskapten. Detta efter att Gästrikemodellen fått en ny skepnad som innebär att förbundskaptenen ska vara fristående från Brynäs IF. Vi tackar Marcus Hollerup för hans insatser 2022. Så här säger Fredrik om nya rollen.

– Det känns kul och det ska bli spännande med detta uppdrag. Jag ser mest framemot Regionscupen. Just nu genomförs föreningsbesök där några från ledarstaben får träffa alla spelare och ledare.

 

Foto: Från vänster Fredrik Lundberg (privat), Daniel Norling, (privat).

Ledarstaben för tjejerna 2023 

Ledarstaben för killarna 2023

Hanna Södergren 22-12-31