Julhälsning

Julhälsning från ordförande

Hej,

Nu är vi halvvägs igenom den här säsongen och det börjar närma sig jul och för många en välbehövlig ledighet och möjlighet att umgås med nära och kära. För en del lag väntar också kanske en cup eller någon annan aktivitet tillsammans.

Det känns väldigt roligt med den utveckling vi ser på antalet spelare i distriktet. Vi har trots en pandemi ökat antalet spelare de senaste åren. Vi ser framför allt en stor ökning på antalet tjejer som börjar spela hockey vilket är fantastiskt kul. Nu siktar vi på att det blir ännu fler killar och tjejer som börjar lira hockey de kommande säsongerna. Självklart kommer det också med utmaningar i form av antalet isytor. Anläggningsfrågan är något som vi behöver titta på och ett arbete kring det kommer starta upp under våren.

Klimatet runt våra ungdomsmatcher
Under hösten har vi sett en negativ utveckling vad det gäller klimatet på och kring våra ungdomsmatcher. Det gäller framför allt olämpligt uppträdande, hat och hot mot våra unga domare. Det här är inte acceptabelt och alla inom hockeyn måste ta det på allvar och göra allt vi kan för att ändra attityden kring våra ungdomsmatcher så att våra unga domare får chansen att utföra sitt uppdrag på ett schysst sätt.

Som vi alla vet, inga domare – inga matcher!

Region Väst Hockeykontor
Tillsammans med övriga distrikt i regionen har vi under hösten jobbat med att utveckla det nystartade Hockeykontoret. Till nästa säsong är planen att alla serier i regionen ska administreras av Hockeykontoret. Det gäller både regionala serier och alla ungdomsserier som distrikten fram till nu administrerat. Det här är en stor förändring men också en möjlighet att utveckla vår service till er föreningar. Vi återkommer under våren med mer information om hur förändringarna kommer påverka er föreningar

TV-puckens finalspel november 2023
I november 2023 arrangerar som bekant förbundet TV-puckens finalspel i Gävle och Sandviken. Arbetet med arrangemanget är i full gång och vi har tillsatt en projektgrupp med Jakob Westerlund som projektledare. Vi återkommer med mer information under våren och vi hoppas att så många som möjligt av er föreningar vill vara med i arrangemanget på ett eller annat sätt.

Gästriklands Ishockeyförbund 75 år
Under det kommande året fyller förbundet 75 år. Det ska vi fira på olika sätt och jubileumsåret innehåller bland annat en jubileumsmiddag i augusti och avslutas med att vi arrangerar TV-puckens finalspel i november.

Till sist vill jag passa på att önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Hälsningar 
Fredrik Molander 

Här kan du läsa julbrevet i pdf-format. 

Hanna Södergren 22-12-22