Ishockeyskola69

Information inför säsongsstarten 2023/2024

Nu ser vi framemot ännu en rolig och spännande säsong med många matcher för både killar och tjejer i vårt fantastiska hockeydistrikt.

Det är en lite speciell säsong då vi i november arrangerar TV-pucks slutspelet för första gången sedan 1974, då Gästrikland också vann. Det är ett arrangemang där vi kommer behöva hjälp av alla föreningar för att uppnå vårt tydliga mål; Det bästa arrangemanget någonsin!Vi återkommer om det till er inom kort.

Det är också mycket glädjande att se utvecklingen av tjejhockeyn i distriktet, vi ser med stor glädje på den ökade tillströmningen av tjejer till hockeyn i distriktet. Vi ska alla göra vårt bästa för att skapa bättre och bättre förutsättningar för tjejerna.

Här är några saker vi vill ta upp inför säsongsstart.

  • Kom ihåg att säsongsregistrera alla spelare senast 30/9 i TSM.

  • Vid behov att ställa in matcher under säsongen vill vi att föreningen verkligen gjort allt i sin makt för att kunna genomföra matchen, då det är svårt att hitta alternativa speltider. Det är givetvis inte okej att ställa in match på grund av att bra spelare saknas i egna laget.

  • I den uppdaterade U16 modellen som är en del av Gästrikemodellen har samtliga föreningar kommit överens om att inga try-outer ska förekomma utöver de som distriktet gemensamt beslutat om.

  • Föreningarna är också överens om att spelartruppernas storlek inte bör överstiga 15 + 2. Detta för att säkerställa mångfalden av föreningar. Säkerställ att så är fallet i föreningen.

  • Gästrikemodellen som är en överenskommelse mellan samtliga distriktets föreningar innebär att inga övergångar ska ske från U16 och nedåt om inte synnerliga skäl föreligger och både avlämnande och mottagande förening är överens. Här har vi undantag enligt modellen för de spelare som kvalificerat sig för Brynäs U16 samt de spelare i Brynäs som inte kvalificerat sig för det egna U16 laget. En grundtanke med denna modell är också att en förening inte erbjuder plats åt spelare från annan förening på bekostnad av spelare från den egna föreningen.

  • Vi vill också förtydliga att Gästrikemodellen även gäller när en förening har dialog med förening eller spelare från förening från annat distrikt. Det gäller bl. a hur vi ser på spelarövergångar.

    Mer om Gästrikemodellen och den uppdaterade U16 modellen finns att läsa här. 

Två saker som vi kommer att återkomma om under säsongen är uppföljning/utvärdering av nya U16 modellen samt utvärdera och inhämta synpunkter på övergången av tävlingsverksamheten från distriktet till region väst. Vi återkommer i dessa två frågor.

Till sist vill vi påminna om;

  • Att föreningarna jobbar för att skapa god stämning på arenorna, både på isen, i omklädningsrummen och på läktarna.

  • Att fair play är en naturlig del i hur man jobbar med spelarnas utveckling.

  • Att det är självklart att stötta och hjälpa domarna i deras utveckling. Prata med domarna både före och efter varje match i syfte att stärka dem i sin utveckling och skapa glädje i deras roll som domare.

  • Följ oss gärna på sociala medier, Facebook och Instagram. Där uppmärksammar vi bl. a vårt jubileumsår. På vår hemsida finns också mycket bra och matnyttig information. Bl.a. om kommande utbildningar som du hittar här.

    Ishockey ska i första hand vara kul och skapa många leenden som åker skridskor!

    Lycka till!

    Med vänlig hälsning,

    Gästriklands Ishockeyförbund
    Sport - ungdom

    Lars Öberg, Per Falkenström, Olof Hansson och Per Ängvald

Hanna Södergren 23-09-21