Hem / Sommaravstämning – distriktslagen

Sommaravstämning – distriktslagen

Tjejernas distriktslag
Tjejernas TV-puckssäsong startade med ett välkomst- och informationsmöte i maj. Truppen består av spelare från Gästrikland och Hälsingland.

De tjejer som visade intresse har under två heldagar i juni träffats i Söderhamns ishall för att lära känna varandra bättre genom bland annat teambuilding. Utöver det har tjejerna kört ispass, fyspass och pratat regler och planering inför TV-pucken. Mellan 17–20 tjejer deltog under dessa dagar.

I Gävle har vi också genomfört några fyspass. Under juli blir det egen sommarträning innan vi samlas i augusti igen för fler träningar, Regionscup i Falun, träningsmatch och slutligen kvalet till TV-pucken i Kalix 15–18 september.

Vi hoppas på ett fortsatt engagemang från tjejerna och försöker skapa de bästa förutsättningar vi kan för att bli ett lag på planen och utanför. Det har varit en härlig inställning och stämning i truppen tycker vi i ledarstaben.

Vi kan också presentera Daniel Norling som ny assisterande tränare till förbundskapten Adam Lenkey. Markus Lindqvist kliver in som fystränare och assisterande tränare. Pia Loinder fortsätter som lagledare och Maria Åkerberg fortsätter som materialansvarig och fysio.

//Ledarna för tjejernas TV-puckslag.

 

*** 

Killarnas distriktslag
Nu tar sommartruppen semester efter nio veckors gemensam träning. Laget har genomfört närmare 100 timmars träning tillsammans, detta för att på bästa sätt förbereda sig inför säsongen och det stundande TV-pucksspelet.

Tillsammans med tränare från Brynäs IF har vi kört spänst, styrka, kondition och isträningar uppe på Monitor ERP Arena. Förutom detta så har vi även haft brottningsträning i BK Lokes regi samt gruppträningspass med instruktörer från Friskis och Svettis på Gavlehov.

Vi tycker att vi fått till en bra variation på träningen och är väldigt nöjda med hur grabbarna har tränat under sommaren. De har tagit sig an uppgiften och utmaningen med riktigt bra engagemang, inställning och attityd, vilket har resulterat i att samtliga spelare tagit stora kliv framåt i sin fysiska status.

Nu väntar några veckors semester med egen träning för grabbarna innan vi återsamlas och går på is den 1 augusti.

//Marcus Hollerup, Förbundskapten för killarnas TV-puckslag.

Gästriklands Ishockeyförbund vill även önska alla en trevlig sommar! 
 

Foto: Arkivbild / Oliver Åström. 

 

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Tre Kronors huvudsponsorer
  • Logo Beijer
  • Logo Gjensidige Försäkring
  • Logo Scandic
Partners
  • Scandic
  • warrior