Hem / Sammanfattning föreningsmöte

Sammanfattning föreningsmöte

Under onsdagskvällen genomfördes ett digitalt föreningsmöte där samtliga ishockeyklubbar i Gästrikland var inbjudna. På mötet deltog stora delar av Gästriklands Ishockeyförbundsstyrelse samt representanter från tio av distriktets föreningar.

En stor del av mötet ägnades åt att klubbarna fick informera om hur de klarat pandemisäsongen utifrån bland annat ekonomi och vilka utmaningar de har. Föreningarna gav också en lägesuppdatering kring spelare och ledare inför den kommande säsongen. Den generella bilden av föreningarna var att deras ekonomi var under kontroll samt att det i dagsläget inte fanns några tendenser på spelartapp, vilket var mycket glädjande. En del föreningar hade dock problem att rekrytera tränare samt positioner inom laget, såsom exempelvis lagledare. Flertalet föreningar berättade också att de inför den kommande säsongen kommer att anmäla fler lag till seriespel.

Diskussionerna mynnade också ut i två centrala områden där flertalet föreningar ville ha hjälp med frågor om anläggning och isytor. Den andra centrala frågan behandlade Gästrikemodellen, främst att U16-delen behöver ses över och eventuellt förändras. Vi i förbundet tog önskemålen till oss och kommer att arbeta mer intensivt med dessa frågor under det kommande verksamhetsåret.

Har ni några funderingar är ni alltid välkomna att höra av er!
This is a mailto link