Hem / Samlad information inför TV-pucken

Samlad information inför TV-pucken

När skolorna börjat och hösten närmar sig, då vet man också att TV-pucken närmar sig. I år har vi glädjande nog två lag från Gästrikland att följa. Kanske är det så att vi längtar lite extra eftersom det i år kommer genomföras både ett kvalspel och ett slutspel. I fjol spelades endast ett slutspel och då valdes slutspelslagen ut baserat på tidigare års resultat. Tyvärr fick inte tjejerna ihop ett lag och ett fåtal tjejer fick representera andra distrikt. Killarna slutade på en sjundeplats i turneringen. Småland vann tjejernas turnering och i killarnas turnering segrade Stockholm Nord.

Inför årets TV-puck har det skett en del förändringar, vi har bland annat två helt nya förbundskaptener, Georgina Farman för tjejerna och Marcus Hollerup för killarna, båda har gjort och gör ett fantastiskt arbete tillsammans med sina medhjälpare.

Information – TV-pucken tjejer
17–19 september avgörs tjejernas kvalspel i Kalix, tidigare Älvsbyn. Men eftersom att Älvsbyn fick problem med ishallen flyttades kvalspelet till Kalix och arrangerande förening är Kalix HC och Norrbottens Ishockeyförbund. Matcherna kommer att spelas i PART arena. 

Tjejernas matcher är som följer: (Grupp C)
17 sept, 18:10, Uppland– Gästrikland
18 sept, 12:50 Gästrikland– Västerbotten
18 sept, 19:50 Gästrikland– Norrbotten
19 sept, 12:20 Gästrikland– Jämtland/Härjedalen/Medelpad
19 sept, 17:40 Ångermanland–Gästrikland

Tjejernas kvalspel är uppdelat i tre grupper och de två högst placerade lagen från varje grupp plus de två högst rankade treorna går vidare till kvartsfinal. Undantag kan ske om laget från arrangörsdistriktet av slutspelet inte kvalificerar sig direkt till slutspelet, då kommer näst lägst rankade lag tre att ersättas med laget från arrangörsdistriktet. Slutspelet avgörs i Mariestad och Skövde 4–7 november.

Publik, vad gäller i Kalix?
I dagsläget har vi inte fått någon information om hur arrangören tänker kring publik. (Vi uppdaterar här när vi fått mer information).

Information – TV-pucken killar 
Killarnas kvalspel avgörs i Falun 10–12 september. Arrangör är Falu IF och Dalarnas Ishockeyförbund, matcherna kommer att spelas i Lugnets Ishall.

Killarnas matcher är som följer: (Grupp D)
10 sept, 16:45 Gästrikland–Västmanland
11 sept, 11:15 Gästrikland–Bohuslän/Dalsland.
11 sept, 18:30 Örebro–Gästrikland
12 sept, 12:00 Gästrikland–Värmland
12 sept, 17:30 Dalarna–Gästrikland

Kvalspelet är uppdelat i fyra grupper och de två bäst placerade lagen från varje grupp går vidare till kvartsfinal. Slutspelet avgörs i Mariestad och Skövde 4–7 november.

Publik, vad gäller i Falun?
Dalarnas Ishockeyförbund skriver på sin hemsida: ”Vi kommer att göra vårt yttersta för att ge de deltagande lagen och alla gästande besökare minnesvärda hockeyevents och erbjuda anhöriga och supporters förhoppningsvis möjligheten att besöka vårt gästvänliga län.”

Viktigt att poängtera är att det i dag finns lagstadgade restriktioner och förbud. Vid arrangemang inomhus med sittplatser får högst 300 deltagare tas in och det ska säkerställas att varje sällskap kan hålla avstånd till nästa sällskap. Om arrangören delar upp utrymmet så kan deltagarbegränsningen gälla en sektion. Se mer här. 

Var kan jag följa turneringen?
Vi kommer att uppdatera våra sociala medier med slutresultat från varje match.

Årets trupp – tjejer. 

Årets trupp – killar.

Har du frågor om våra distriktslag kan du alltid höra av dig till…

Johanna Malmström, ansvarig för spelarutveckling tjejer. This is a mailto link

Thomas Mörck, ansvarig för spelarutveckling killar. This is a mailto link

Trupperna.

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Tre Kronors huvudsponsorer
  • Logo Beijer
  • Logo Gjensidige Försäkring
  • Logo Scandic
Partners
  • Scandic
  • warrior