Hoppa till sidans innehåll

Riktlinjer gällande Corona

19 AUG 2020 17:40
Med anledning av den pågående Coronapandemin vill Gästriklands Ishockeyförbund informera om vad som gäller inom Gästrikehockeyn.
 • Uppdaterad: 19 AUG 2020 17:40

Gästriklands Ishockeyförbund följer de riktlinjer och rekommendationer som Svenska Ishockeyförbundet, Riksidrottsförbundet och myndigheter tagit fram.

Samtliga föreningar i distriktet har också via mail tagit del av Svenska Ishockeyförbundets Verksamhetsprotokoll för Covid-19 som beskriver riktlinjer för bland annat träning och match. 

Nedan följer en samlad information om vilka riktlinjer och rekommendationer som finns kopplat till distriktets verksamhet, matcher, cuper och andra arrangemang.

Förbundets verksamhet
Gästriklands Ishockeyförbund planerar att genomföra ledarutbildningar, domarutbildningar och föreningsträffar enligt plan. Förbundet kommer anpassa utbildningar och träffar för att minimera riskerna för smittspridning.

Cuper och träningsmatcher
Föreningar kan genomföra träningsmatcher och cuper om arrangören följer de riktlinjer och rekommendationer som Svenska Ishockeyförbundet tagit fram kring Covid-19 för att minimera smittspridning.

Utifrån föreskriften om max 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar rekommenderar Svenska Ishockeyförbundet, för att efterleva föreskriften, att ingen publik tillåts i samband med träning, match eller annan aktivitet inom ishockeyn. Endast aktiva och nödvändiga funktionärer medverkar vid aktiviteter.

Allmänna riktlinjer
För lagen gäller samma rutiner och föreskrifter oaktat om den sportsliga verksamheten bedriver träning, träningsmatch, tävlingsmatch eller allmänna sammankomster.

Generella direktiv

 1. Spelare och ledare samt övriga uppmanas att följa RF och folkhälsomyndighetens allmänna råd avseende att minska smittspridningen.
 2. Generella rekommendationer att följa.
  - Tvätta händerna noga med tvål och vatten
  - Hosta i armvecket
  - Undvik att röra ansiktet med händerna
  - Använd social distansering om minst 1 m
  - Besök inte människor i riskgrupper

Vid behov upprätta tydligt ansvar för utökade städrutiner, påfyllnad av tvål/handsprit och pappershanddukar med kommun eller annan anläggningsförvaltare.

Medicinsk egenkontroll
Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

Symtom att kontrollera är t.ex. kroppstemperatur över 37,5, halsont, hosta, huvudvärk, illamående, diarré, muskelvärk (ej träningsvärk eller tidigare skada) och om någon annan närstående i familjen uppvisat ovanstående symptom.

För mer information hänvisar vi till Svenska Ishockeyförbundets Verksamhetsprotokoll för Covid-19 och Riktlinjer för sportslig verksamhet för barn och ungdomsishockeyn.

Via länken nedan hittar ni Svenska Ishockeyförbundets Riktlinjer för sportslig verksamhet för barn och ungdomsishockeyn i sin helhet.

https://www.swehockey.se/forening/nyheterforforeningar/Juni2020/coronapandeminriktlinjerforsportsligverksamhetforbarnochungdomsishockeyn

Skribent: Erik Tyldhed
Epost: Adressen Gömd

Partners

 • scandic_logo_250px

 Bildresultat för warrior hockey logo


svs_logo_right_250px

Postadress:
Gästriklands Ishockeyförbund
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

Besöksadress:
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

Kontakt:
Tel: 0725548770
E-post: This is a mailto link

Se all info