Hem / Praktisk information om helgens träningsmatcher

Praktisk information om helgens träningsmatcher

Äntligen! 
I helgen spelas de första organiserade träningsmatcherna för barn födda 2005 och senare.

Här kommer lite praktisk information inför helgen. Lars Öberg i Gästriklands Ishockeyförbunds tävlingskommitté besvarar frågorna. 

Rekommendationer och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten tillåter enstaka matcher, vad betyder det? 
– Det betyder att en spelare högst får spela en match i veckan. En spelare kan exempelvis spela i U12-laget på lördagen men får inte vara med i U13-laget dagen efter. Detta gäller eftersom man ska hålla ihop laget och det bara tillåts en match i veckan.   

Vad är det som gäller när jag kommer till ishallen? 
– Varje ishall, beroende på om den är i kommunal eller egen regi kan ha olika regler. Har du frågor om vad som gäller i den ishallen du eller ditt barn ska spela i, vänligen kontakta lagets kontaktperson. 

Är omklädningsrummen öppna så att man kan byta om på plats? 
– Detta skiljer också beroende på vilken ishall. Återigen bör man kontakta lagets kontaktperson. Men spelarna kan inte duscha på plats oavsett om omklädningsrummen är öppna eller låsta. Kommunernas beslut om stängda omklädningsrum gäller till och med 7 februari. 

Får det vara någon publik på träningsmatcherna? 
– Nej, det får inte vara någon publik. 

Matcherna som i helgen spelas har statusen träningsmatch, men de utgår från ett spelschema, varför? 
– Eftersom serierna blev pausade valde vi av praktiska skäl att använda det redan lagda spelschemat. Vi har därför valt ut ett antal omgångar från det befintliga schemat. Men statusen på matcherna är träning. Och det är viktigt att man meddelar om någon match skulle bli inställd. 

Slutligen, har du något mer du vill säga? 
– Vi ska vara glada över att det får spelas enstaka matcher och det är viktigt för barnen. Men i dessa tider är det viktigt att vi fortsätter att ta vårt ansvar och hålla avstånd samt att vi respekterar och förhåller oss till de regler som finns. 

Har ni ytterligare frågor till Lars, når ni honom enklast på mail. 
This is a mailto link

Mer information om Covid-19 finns här. 
www.swehockey.se/Covid-19/