Hem / Marcus Hollerup ny förbundskapten för killarna

Marcus Hollerup ny förbundskapten för killarna

David Åkerbloms ersättare är klar. Marcus Hollerup flyttar tillbaka till Gävle och tar över ansvaret.
Här kan du läsa en kort intervju med honom. 

Hej, och grattis till uppdraget som förbundskapten för Gästriklands TV-pucklag (killar). 
– Tack så mycket, det ska bli riktigt roligt och det är en stor ära att få möjligheten att leda Gästriklands TV-pucklag under de närmaste åren. 

Vi som inte känner dig så väl, kan du berätta lite kort om dig själv? 
– Jag är 37 år, uppvuxen i Gävle men har de senaste sex åren bott och arbetat uppe i Skellefteå. Här uppe har jag kombinerat ett jobb som försäljningschef hos Norr Media med att arbeta som tränare för Skellefteå AIKs U15 och U16 lag.
Det har varit en rolig tid här uppe där jag fått chansen att utvecklas som ledare och tränare men inom kort går flyttlasset tillbaka ner till Gävle där jag ska ta över tjänsten som U16 tränare i Brynäs IF och Förbundskapten för Gästriklands TV-pucklag.
 
Har du själv någon ishockeybakgrund? Berätta!  
– Min spelarkarriär går ganska snabbt att summera, jag spelade ungdomshockey i Brynäs och några säsonger som junior i IK Sätra men slutade ganska tidigt och gick istället över till att bli tränare redan när jag var 16 år gammal. Det var Anders Markström och Lars Öberg som tyckte att jag skulle hoppa på som tränare för IK Sätras 89:or och där någonstans började min tränarresa.
Av Anders och Lasse lärde jag mig otroligt mycket kring vad det innebär att vara ledare, lärdomar som jag har användning för än idag, över 20 år senare. Efter några år i IK Sätra gick resan vidare till Valbo, Oppala, Falu IF, Djurgården och Brynäs Ungdom innan jag flyttade upp till Skellefteå där jag jobbat med föreningens U15 och U16 lag under de senaste säsongerna.
 
Nu tar du över som förbundskapten för Gästriklands TV-pucklag. Vad har du för förväntningar och har du någon målsättning med laget eller ditt eget ledarskap? 
– Gästrikland är ett lag som alltid förväntas vara med och slåss om topplaceringarna i TV-pucken och det kommer fortsatt att vara ambitionen även framöver. Men den kanske viktigaste målsättningen är att vara en del i att utbilda, utveckla och skapa goda förutsättningar för distriktets spelare. Som ledare hoppas jag kunna bidra med ett lugnt och tydligt ledarskap där jag kan bidra med min erfarenhet och kunnande kring vad som krävs för att bli en riktigt bra hockeyspelare.

Slutligen, kan du dela med dig av ett roligt och tufft träningspass som man kan utföra hemma på egenhand i dessa speciella tider?
– Jag tänker att man inte ska krångla till det för mycket. Ta chansen att träna utomhus, med ett par löparskor och en bra backe kommer man ganska långt. Sen brukar det bli roligare om hittar en träningskompis, tänk bara på att hålla avstånd till varandra när ni tränar. Slutligen så kan ett tips vara att när man tror att träningspasset är slut, då har man nog minst 15minuter kvar.

Någon assisterande tränare eller målvaktstränare är i dagsläget inte tillsatt. 
På bilden: Marcus Hollerup. Foto: Elin Parmhed.