Hem / En julhälsning från ordförande Fredrik Molander

En julhälsning från ordförande Fredrik Molander

Nu har halva säsongen gått och vi har fått inleda den under något sånär normala förhållanden vilket har varit väldigt roligt och det känns bra att våra barn och unga äntligen får utöva den sport de gillar igen under normala förhållanden.

En annan rolig sak att se är den utveckling som vi gör på tjejsidan. Enligt den senaste statistiken har vi mer än dubbelt så många registrerade tjejer i föreningarna än föregående säsong. Det känns som den utvecklingsresa vi startat i gästrikehockeyn kring tjejerna med Brynäs IF i spetsen ger resultat. Nu siktar vi på att det blir ännu fler tjejer som börjar lira hockey de kommande säsongerna.

Som ni kanske redan sett har vi i förbundets styrelse ansökt om att distriktet ska få arrangera TV-Puckens slutspel hösten 2023 i samband med att förbundet firar 75år. Vi återkommer med mer information så snart beslutet om spelort är taget. Vi hoppas att vi får möjlighet att arrangera slutspelet och att flera av er föreningar isåfall vill vara med i arrangemanget på ett eller annat sätt.

Under hösten har också arbetet med att införa ett Hockeykontor i regionen fortsatt. Det känns väldigt bra att vi sedan september har anställt en ansvarig för kontoret i Henrik Löfsäter från Örebro. Tillsammans med Henrik har vi inom regionens styrelse också anställt 2 Föreningsutvecklare som kommer börja på Hockeykontoret i början av januari.
Som Föreningsutvecklare för de norra distrikten (Dalarna, Gästrikland och Hälsingland) kommer Per Ängvald börja. Per har mångårig erfarenhet från hockeyn i vår region. Äntligen har vi fått igång Hockeykontoret och jag hoppas det kan bli ett ökat stöd till er föreningar i framtiden.

Trots att vi nu haft en säsongsinledning utan större påverkan så är vi fortfarande i en pandemi. I skrivande stund har regeringen beslutat om ytterligare rekommendationer och restriktioner och jag uppmanar er att hålla er informerade om vad som gäller för er verksamhet.  Kommer det beslut som på något sätt påverkar gästrikehockeyn så kommer vi informera er så fort som möjligt via mail, hemsida och sociala medier.

Till sist vill jag passa på att önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Hälsningar
Fredrik Molander
Ordförande

 

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Tre Kronors huvudsponsorer
  • Logo Beijer
  • Logo Gjensidige Försäkring
  • Logo Scandic
Partners
  • Scandic
  • warrior