Hem / Daniel Norling förstärker ledarstaben i distriktslaget

4 frågor till Daniel Norling

Daniel Norling kliver in som ny assisterande tränare till tjejernas distriktslag.

Hej Daniel och varmt välkommen till ledarstaben för Gästriklands distriktslag. 
– Tack så mycket! Det har varit otroligt roligt att få komma igång med laget och jag ser mycket framemot vad som komma skall!

Kan du berätta lite kort om dig själv, exempelvis ishockeybakgrund och vad du sysslar med annars? 
– Jag bor i Gävle med min sambo och är uppvuxen i Oppala, en bit norr om stan. Hockey har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas och jag började spela på en skridskoskola i Hagaström för att senare spela i olika klubbar runt om i regionen. Därefter har jag gjort fem år som tränare i Brynäs ungdomsorganisation samt en säsong som tränare för Sandvikens herrlag. Nu är fokus på TV-pucken och mitt tränarskap för Strömsbro J18 div 1. Att vara involverad i två lag tar mycket tid, så när jag inte är i en ishall så är jag ute i skog och mark då jag arbetar som virkesköpare till vardags. 

Du ska vara med kring Gästriklands TV-pucklag, vad har du själv för erfarenhet från TV-pucken? 
– Jag har ingen erfarenhet av TV-pucken mer än att jag var med i sommartruppen inför RM. Jag hoppas att mina upplevelser av att inte komma med framför allt har hjälpt de tjejer som fick vänta ett år med sitt TV-pucksäventyr då vi har många duktiga som knackar på dörren.

Och till sist, vad hoppas du kunna bidra med? Och vad hoppas du kunna dra för lärdomar av turneringen?  
– I alla lag jag har tränat har jag alltid förespråkat mod, att våga ta chansen och göra misstag. Även om det låter bakvänt så tror jag att viktiga matcher oftast vinns av lag som vågar spela ut ordentligt, så jag hoppas kunna bidra med lugn och glädje! 

– Jag lär mig varje dag då jag är med det här laget. Personligen ser jag bara fram emot upplevelsen med att äntligen låta den här otroliga gruppen få testa sina vingar ordentligt då jag vet hur mycket talang och bra människor det finns bland spelarna.

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Tre Kronors huvudsponsorer
  • Logo Beijer
  • Logo Gjensidige Försäkring
  • Logo Scandic
Partners
  • Scandic
  • warrior