Hem / Sammanfattning av TV-pucken

Gästrikland slutade på en sjundeplats. 

Sammanfattning av TV-pucken

Som bekant ställdes TV-puckens kvalspel in och åtta lag tilldelades en plats i slutspelet och Gästrikland var ett av lagen. Trots en pågående pandemin kunde turneringen genomföras och killarnas turnering vanns av Stockholm Nord. Gästrikland slutade på en sjundeplats och såhär sammnfattar David Åkerblom, förbundskapten turneringen. 

Det var ett annorlunda arrangemang i år på grund av pandemin, hur märktes det av? 
– Det märktes väl framförallt av på själva uppstyrningen med restriktioner osv. Till exempel när vi anlände till arenan på torsdagen dröjde det en stund innan vi fick komma in till vårt omklädningsrum. Då skulle personalen sanera rummet efter laget som spelat innan först. Så en hel del sådana saker. Annars tycker jag faktiskt att det mesta flöt på väldigt bra. En annan skillnad i år var ju även att vi fick sova på hotell istället för skolsal och det var en sak som verkligen uppskattades från samtliga håll.

Hur skulle du sammanfatta er insats? Vad tar ni med er från turneringen? 
– Nu såhär i efterhand slår det väl mig än mer att vi gör en väldigt bra helg. Vi förlorar ingen match i ordinarie tid men kommer ändå på en 7e plats vilket såklart har en bitter eftersmak. Speciellt med tanke på hur nära vi ändå var där i kvartsfinalen mot Småland. Saker vi tar med oss är ju framförallt andra perioden i kvarten där vi visar att vi är bättre än ett topptippat Småland. Det tycker jag är riktigt imponerade för oss i ett litet distrikt som Gästrikland.

Vad var roligast under helgen? 
– Vet inte om det finns någon speciell händelse så… Den här turneringen har sin charm varje år man får spela den. Allt ifrån atmosfären till det höga tempot i matcherna osv. Det är en grym turnering att få spela och även väldigt nyttigt för grabbarna. Men det som sticker ut mest är väl ändå såklart den emotionella bergochdalbana som vi i ledarstaben tillsammans med spelarna känner under kvartsfinalen. Där får man ett bra kvitto på hur mycket idrott faktiskt berör gällande känslor!

Dessutom blev Theo Lindstein uttagen i All star-laget. 
Tyvärr fick Gästrikland inte ihop ett tjejlag till turneringen 2020. 

Foto: Nathalie Andersson.