Hem / Nyhetsarkiv / Samsyn

Samsyn

Pressmeddelande Samsyn Gästrikland - idrotternas säsonger

I Gästrikland finns ”Samsyn Gästrikland” med unika riktlinjer för när fotboll-, hockey- och innebandysäsonger ska pågå för att ungdomar i så liten grad som möjligt ska tvingas välja idrott. För de som fortfarande upplever att det krockar ibland introduceras nu ett nytt system för att snabbare lösa problemen.

Gestriklands Fotbollsförbund, Gästriklands Innebandyförbund och Gästriklands Ishockeyförbund presenterar nu ytterligare ett verktyg som gör det ännu lättare för idrottsledare att tillsammans planera sin verksamhet så att så lite som möjligt krockar.

Ledare och föräldrar kommer att få möjlighet att via ett webformulär komma i kontakt med det förbund och lag som problemet berör.

- Första steget är såklart alltid kommunikationen mellan ledarna själva. Men det här kommer att bli ett jättebra komplement och ett sätt för de att direkt få kontakt med det förbund som saken gäller, säger Daniel Kraft, ordförande i Gästriklands Ishockeyförbund.

Som det är nu ringer ofta ledarna till sitt eget förbund trots att problemet egentligen rör en annan idrott. Med webformuläret får ledaren eller föräldern en direkt väg in till berört förbund.

- Är det någon som upplever ett problem med något av våra lag så kommer vi att ta kontakt med alla berörda för att reda ut saken, säger Örjan Ohlström, ordförande för Gestriklands Fotbollförbund. Det här systemet kommer att ge oss en tydlig överblick på om det finns ett problem och hur stort det i så fall är.

Varför behövs Samsyn Gästrikland?
- Därför att det är bäst för barnen att hålla på med flera idrotter. De blir allsidigt utvecklande och får vara med i olika gemenskaper som alla gynnar barnens utveckling, säger Daniel Kraft, ordförande för Gästriklands Ishockeyförbund. Det är jätteviktigt för oss att få bort myten om att det är bäst för barn och ungdomar att bara hålla på med en idrott.

- Det är också jättenyttigt för barn att lära sig att de ska fullfölja det de tagit åt sig att göra. Både för sin egen skull men också av respekt för lagkamrater och ledare, säger Mikael Parment, ordförande för Gästriklands Innebandyförbund.

Den 22 oktober kommer förbunden dessutom att bjuda in alla sina ledare till en utbildningskväll där kända föreläsare från ishockeyn, fotbollen och innebandyn kommer att närvara.

Här kan du titta på webformuläret.