Hem / Hollerup summerar TV-pucken 2021

Hollerup summerar TV-pucken 2021

En vecka har snart gått sedan slutspelet avgjordes i Mariestad och Skövde. Gästriklands killar slutade på en sjundeplats i årets turnering.

Här är förbundskapten Marcus Hollerups tankar efter TV-pucken 2021.

TV-pucken tog slut lite för tidigt för Gästrikland i år efter en 1-5 förlust mot Västerbotten i kvartsfinalen. Vi gör en riktigt bra start på matchen och pressar tillbaka Västerbotten inledningsvis. I ett tidigt powerplay skapar vi också flertalet farliga målchanser och hade mycket väl kunnat tagit ledningen men istället så är det Västerbotten som får göra matchens första mål. Efter det så börjar matchen mer och mer falla över i Västerbottens favör och trots att vi kvitterar halvvägs in i första perioden så hittar vi inte tillbaka till det fina spelet vi hade inledningsvis. I andra perioden när tanken är att vi ska forcera och jaga ikapp ett underläge så får vi inte riktigt spelet att lossna vilket gör att Västerbotten kan utöka sin ledning och senare vinna matchen med 1-5. Slutspelet tar slut när det precis hade startat den här gången.

Under fredagen spelar vi placeringsmatcher mot Göteborg och Västergötland. Trots en spelmässigt bättre match mot Göteborg än i kvartsfinalen så får vi inte riktigt den utdelningen vi är vana vid och istället för en seger så blir det förlust med 1-4. Förlusten mot Göteborg innebär att vi för spela mot Västergötland i match om 7-8:e plats. Trots två nederlag på korttid så lyckas laget ladda om och göra en stabil insats mot Västergötland. Vi kontrollerar matchen från start och även fast Västergötland gör två mål i slutet på matchen och gör det hela spännande på slutet så var segern aldrig riktigt i fara. Seger 3-2 och en sjunde plats i årets upplaga av TV-pucken för killar.

För att summera årets TV-pucksresa så är det till att börja med starkt att ta sig vidare till slutspel från en mycket tuff kvalgrupp. Men väl i slutspelet hade vi hoppats på en bättre slutplacering, laget har kapaciteten att besegra alla distrikt vi möter men vi fick inte riktigt till det den här helgen.

Men vi åker inte hem från Mariestad/Skövde tomhänta. Vi har blivit många erfarenheter rikare, vi har fått chansen att mäta oss mot några av landets bästa 15/16 åringar och vi har fått känna på hur det känns att spela inför fulla läktare samtidigt som tv-kamerorna är påslagna. Dessa erfarenheter gör att spelarna är bättre rustade för framtida utmaningar.

Jag vill avsluta med att gratulera Småland och Stockholm Nord för sina respektive segrar i årets upplaga av TV-pucken. 

// Marcus Hollerup. 


(Vänligen beakta att detta är skribentens egna tankar).

Foto, spelarbild: Nathalie Andersson. 

Foto, porträtt Marcus Hollerup: Elin Parmhed. 

Marcushollerup.jpg

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Tre Kronors huvudsponsorer
  • Logo Beijer
  • Logo Gjensidige Försäkring
  • Logo Scandic
Partners
  • Scandic
  • warrior